5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Wiki Article

Ivedili çıkış kapıları yapısı bakımından bazı özelliklerle donatılır. Kapıların esaslıca özellikleri dundaki gibidir:

Kullanılacak kişi skorsı 100 kişuz aşan yerlerde ve kesinlikle son çıkış baplarında PUSH BAR veya PANİK BAR olmalıdır.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Belli yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kelime konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları terk buyurmak güçlükle ve güvensiz olacağı bâtınin yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile yapım edilmelidir.

Yangın Kapısı bel kemiği amacı insanların dokunca kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yapı çıkışlarında kullanılan baplar çalışmalevi sebebiyle farklı malzemelerden üretildiği dâhilin ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar içeride kuşatılmış kalabilir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak muayene şeşna kırmızıınmasına yardımcı evet ve yangının öteki bölümlere yayılmasını engelleyerek dirilik kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Her kapı aynı dayanıklıalüvyona sahip olmadığı kabilinden bu peklik süresi 20 ile 180 zaman arasında değişçilikebiliyor. Fakat bu kapılar top yanmaz olarak tasarlanmadı yalnızca bir müddet dayanacak denli sağlam. Hatimeta kapılar kenarıcı malzemelerden mamultır ve bir yangın nihayetinde kesinlikle yanacaktır.

Bapnın bedii yapısı ve iştiyak edilen aksesuarların kullanımı ederı duraksız olarak etkilemektedir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.

Gereç: Yangın baplarında ekseriyetle çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir bekçi da, birinci sınıf bir yangın kapısının elan yüce bir fiyatla satın allıkınmasının uzun vadede daha iktisadi olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın bapsı, yangın yangın kapısı sırasında daha uzun müddet dayanır ve elan azca tamir gerektirir.

Binalarda bulunan yangın bapları ve ana kapıların semtı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kadar, bir odanın sineindeki farklı bir oda bapsı da olabilir.

Report this wiki page